Duurzaamheid

De Schuyt verwerkt uitsluitend duurzaam vlees van producenten die aan hoge eisen voldoen. Deze producenten werken samen met een klein aantal geselecteerde boerderijen in Nederland. De dieren hebben daar een goed leven; hun gezondheid en welzijn krijgt veel aandacht. Omdat de dieren goede voeding krijgen, is hun vlees mals en smaakvol. 


Een van de leveranciers van De Schuyt is Patrick van de Berg, founder van Pork best. Dit varkensvlees voldoet aan de eisen van het keurmerk Keten Duurzaam Varkensvlees. Het vlees is afkomstig van varkenshouders die aan dit keurmerk voldoen. Deze familiebedrijven zorgen samen met de dierenarts goed voor hun dieren. De boerderijen zijn diervriendelijk ingericht.

Ook streven de varkenshouders naar een duurzame bedrijfsvoering, met zo min mogelijk milieubelasting en een laag (groene) energieverbruik.

Het rundvlees van De Schuyt wordt geleverd door Beef best, tevens opgericht door Patrick van de Berg. Alle boerderijen die het Beef Best rundvlees leveren, voldoen aan de eisen van IKB. IKB staat voor Integrale Keten Beheersing. Centraal daarbij staat de zorg voor een gezond dier. Zo moeten de bedrijven beschikken over een bedrijfsgezondheidsplan. Nog los van het IKB-keurmerk is de herkomst van het vlees bovendien altijd te achterhalen. Dat is belangrijk in het kader van de voedselveiligheid. Van elk stukje Beef Best op uw bord kunnen we nagaan van welke boer dit afkomstig is.

Bij het selecteren van geschikte vlees producenten geldt bij ons een strenge procedure. De dieren dienen goede voeding  te krijgen en hebben een goed leven. Het vlees dat wij verkopen is uitsluitend van luxe vleesvee, altijd mals en met het juiste vetrandje. Wij bieden u het lekkerste vlees voor fijnproevers. Op en top Hollands, van boer tot slagerij. U kunt verantwoord, gezond en smaakvol genieten van het vlees dat wij aan u verkopen